onsdag 15 november 2006

Ett stapplande steg

I somras sade jag till en kompis far att jag skulle försöka få tid och skriva en kokbok eller mer utav en bra ha bok för den moderna kvinnan (och mannen) med en massa recept på mat och andra husfruhemligheter. Tyvärr blev det inget bok skrivade men denna blogg är i alla fall ett stapplade steg i rätt riktining. Jag som skriver denna blogg heter inte Inga utan det är mitt allterego som är en huslig liten tjej som inte skulle ha något emot att bli fast kedjad vi spisen så länge jag fick pyssla med en massa andra saker samtidigt.

Visserligen finns det hundra tusentals matbloggar och " gör det själv" böcker ute i handeln, men jag tror att Inga kan komma med några tips och ideer i vardagen.

Inga föddes för tre sommrar sedan då jag var ute hos min mor som bor på landet. Jag försöker att spänndera så mycket tid som möjligt där på sommaren för min lägenhet inne i stan ligger belägen över helfetes porten eller något liknande. Så för att få ett par dagars sömn drar jag ut i mor och hennes familj på landet. Ja ja nog om varför jag är där så ofta, så klart tycker jag om dom en hel del också så klart...
En dag satt vi i alla fall och fikade ute på "soldäck" när mamma sade: Nu har Inga inte plockat ut tvätten ur tvättmaskinen igen. Jag som snäll dotter som inte har något emot att hjälpa till går in och tar ut tvätten och slänger in en ny maskin. När jag kommer ut säger mor, Inte visste jag att du hette Inga. Nu är det så att på hennes jobb använder de Inga istället för "nån". Så på den vägen är det. Inga blir mammas sommarpiga som såg till att de hade matlåder till jobbet och att maten stod på bordet vid bestämd tid.
Sen fick min bästa kompis Fialotta nys om detta lilla smeknamn, och Inga och hennes matkunskaper är nu vida känt runt om i Sverige och övriga världen.
Så att mitt första inlägg inte ska bli alldeles för lång tänkte jag sluta här, men små anekdoter kommer att skrivas till mina recept och andra saker som är bra att veta och kunna.

Jag hoppas med hela mitt hjärta att denna blogg kommer att hittas ute i bloggvärlden så att Inga kan sprida lite mer kärlek.

För vi vet ju alla att det är kärleken i maten som gör det.

/Sara

Inga kommentarer: