söndag 26 november 2006

Tyskbrödsnonsens

Förra måndagen åkte jag och min kära mor på en liten shoppingsemester till Frankfurt (au main). Frukosten denna dag bestod av 3 dinkelmackor intagna på flygplatsen klockan 6 på morgonen, i vanliga fall brukar jag äta 1, så dagsbehovet av bröd var maxat för dagen, men det var ju semester. Klockan 12 kom vi in till Frankfurt efter närmare 2h på buss, så vi var med andra ord redo för både en öl och lunch. Men det var lättare sagt än gjort att hitta ett lunchhak som serverade öl. Folk i Frankfurt verkar inte sitta ner och äta lunch, antingen äter de en kringla eller nått mackliknande samtidigt som de går. Men som skrivet innan så ville vi itne direkt ha bröd till lunch om det inte var i flyttande form. Till slut hittade vi en liten Bistro mitt på Ziel strassse det blev tillslut en tonfiskmacka till mig och en med fetaost till mor och en öl så klart. Mackorna som vi fick var Pitabröd fylld med massa sallad, tomat, gurka, vitlöksdressing och en burk tonfisk, så än en gång blev det en stor volym med bröd.
När jag hör tyskt bröd tänker jag med det samma på bröd som är mörkt som natten, tunnt och ganska torrt typ pumpernickelfamiljen. Det konstiga var att på alla de brödbodar som fanns i Frakfurt var det vit flottigt bröd som inte såg ut att innehåller ett spår av fibrer.
Så frågan är äter inte Tyskarna sitt mörka torra bröd, eller äter de det endast till frukost för att få fart på magen så att de kan springa runt på stan och äta vitt bröd senare på dagen?

Inga kommentarer: